Debatem sobre el CIE

>> . Publicado en Derecho migratorio y extranjería

Convocatòries el 8 i 28 d'abril

Els dies 8 i 28 d'abril tindrem l'ocasió de debatre ampliament sobre el Reglament CIE, recentment aprovat i del qual ja hem pogut fer algunes crítiques.

El dia 8 d'abril, a les 19:00, a la seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13), la Fundació MigraStudium presentarà l'informe 2013 sobre els CIE, "Criminalizados, internados, expulsados" elaborat juntament amb l'entitat madrilenya Pueblos Unidos. El dia 8 d'abril desenvoluparem una taula rodona amb Margarita García O'Meany, voluntària del grup de visites de la Fundació Migrastudium al CIE de la Zona Franca; Cristina Manzanedo, advocada del centre Pueblo Unidos i del Servei Jesuïta a MIgrants i José Javier Ordóñez Echeverría, advocat de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona (ICAB) i voluntari del grup de visites.

cie pu 2013La darrera intervenció tindrà en consideració les tendències en la política migratòria espanyola un cop l'expulsió i l'internament són eixos de la resposta estatal al fenòmen migratori. Aquí trobareu una invitació complerta.

D'altra banda, l'Escola de Postgrau de la Universitat de Barcelona organitza també una sessió d'anàlisi jurídica sobre el R.D. 162/2014: "El nou reglament dels Centres d'Internament d'Estrangers: Ha valgut la pena l'espera?" Serà el 28 d'abril, a les 19.00 hores, a l'Aula Magna de la Facultat de Dret (Avda. Diagonal 684). Hi participaran Markus González Beilfuss, professor de Dret Constitucional de la UB, Fernando Rodríguez Rey, fiscal delegat d'estrangeria, Joaquín Aguirre, jutge titular del jutjat de control i vigilància del CIE de la Zona Franca i José Javier Ordóñez Echeverría, advocat.