Pensament jurídic i bioètica

>> . Publicado en José Javier Ordóñez Echeverría

tira josetxo

La reflexió sobre el propi quefer és inevitable i necessària. Per això, ja que sóc advocat i mediador, el meu treball d'advocat i de mediador és objecte de revisió i anàlisis contínues. Sempre he pensat que l'advocacia o la mediació eren part d'un saber humà sobre la justícia, a més d'unes ciències socials.

Per a això, després d'acabar la llicenciatura en Dret he completat la meva formació amb els estudis de Filosofia. Vaig obtenir el DEA en Filosofia del Dret amb una tesina sobre “Genealogia de la mediació” i actualment em trobo immers en el procés d'investigació i elaboració de la tesi doctoral “Crítica de la raó mediadora: estudi jurídic i filosòfic de la mediació de conflictes des de l'experiència de Catalunya i el Perú”, en la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Des de la primavera de 2015, fruit d'aquesta unió entre filosofia i dret col·laboro amb l'Institut Borja de Bioètica per ajudar a aprofundir la reflexió bioètica des de l'aportació jurídica. Des del setembre de 2018, sóc el director adjunt de l'Institut.