Dret universal a la salut

>> . Publicado en Derecho migratorio y extranjería

Projecció d'un documental i debat

El dijous 19 de desembre de 2013, la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l'ICAB organitza una Jornada sobre "El desballestament del dret universal a la salut: un any del R.D. 16/2012". L'entrada és lliure i l'acte començarà a les 18:30 hores amb la projecció del documental "Cuánto ganamos, cuánto perdimos", que explica tres històries de persones malaltes cròniques que han perdut la cobertura sanitària des de l'1 de setembre de 2012. A més, recull l'opinió de diversos experts i persones involucrades al món del dret, de la salut, del periodisme, de l'economia.

desballestamentUn cop acabat el documental, desenvoluparem un debat amb tres persones que des de les visions dels professionals de la salut, de la recerca econòmica i dels drets fonamentals ens ajudaran a perfilar una visió crítica de l'actual situació sanitària a Catalunya, Espanya i Europa. Per això, comptarem amb Blanca de Gispert, metgessa de família, portaveu de la Plataforma per a la Assistència Sanitària Universal de Catalunya i membre del Fòrum Català d'Atenció Primària; Dani Gòmez-Olivé, investigador sobre deute públic i economia transnacional i Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona.

Amb aquesta jornada, la Comissió de Defensa preten no oblidar del debat públic la precarització del dret universal a la salut, la seva desnaturalització i destrucció a mans de polítiques legislatives que poc tenen a veure amb l'esperit amb què es va sostenir el consens social sobre la salut pública a la nostra democràcia. I vol posar l'émfasi en qué la defensa dels drets de les persones segueix sent una tasca inajornable avui dia.