Batudes policials

>> . Publicado en Derecho migratorio y extranjería

Basades en perfils ètnics

El dijous 16 de gener, a les 19:00 hores, es presenta al Col·legi d'Advocats de Barcelona l'informe sobre "Identificación policial por perfil étnico en España: experiencias y actitudes en relación con las actuaciones policiales".

La presentació està organitzada conjuntament per la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i Open Society Justice Initiative. La presentació és un acte d'accés lliure i entrada gratuïta. Un exemplar de l'informe es lliurarà als assistents.

40anys

L'informe, el·laborat per investigadors de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València i de la Universitat d'Oxford, analitza els resultats de l'enquesta realitzada a l'abril de 2013 per l'empresa Metroscopia. Es tracta de la primera enquesta a Espanya sobre experiències policials, comparant la població majoritària caucàsica i les diverses minories ètniques existents a l'Estat.

L'estudi respon, amb dades científiques, a les següents preguntes: ¿hi ha algun tipus de tret discriminatori als controls policials, com ara les identificacions, registres i escorcolls? Afecta el color de la pell o l'aparença ètnica en aquestes actuacions policials? i tenen algun impacte vers la legitimitat de la policia i el crèdit i confiança dels diferents col·lectius en aquesta institució?

Podeu consultar l'informe clicant aquí.