Ajuntament, part en el conflicte?

>> . Publicado en Mediación y gestión de conflictos

Mediació comunitària municipal

La mediació comunitària és un terreny propici per apropar-se desinhibidament als conflictes veïnals i locals. La mediació comunitària treballa amb les qüestions de difícil solució en l'àmbit de les comunitats de copropietaris, amb les relacions dels veïns entre si o amb els comerciants dels seus carrers, amb la utilització compartida dels diversos espais públics en barris i pobles, amb els hàbits de convivència i civisme de col·lectius ciutadans dispars.

Però, a més, la praxi des d'un servei de mediació comunitària ha de provocar alguna reflexió, alguna theoria. El nostre locus philosophicus són els barris de les ciutats i els seus conflictes ciutadans. Hem de partir d'ells per proposar plantejaments que despertin noves preguntes. Potser no pugui ser d'una altra manera, i el pensament teòric és aquell "moment segon", posterior a la pràctica quotidiana de la nostra tasca mediadora, o "moment primordial".

El present article pretén plantejar preguntes i alguna resposta a partir de l'experiència en el Servei de Mediació Comunitària que promou l'Ajuntament de Mataró (província de Barcelona). Des d'aquest servei, que va començar a caminar el desembre de 2002, la realitat ens va ensenyant com afinar i calibrar convenientment el nostre model conceptual.

Segueix llegint

 

La mediació comunitària és un terreny propici per apropar-se desinhibidament als conflictes veïnals i locals. La mediació comunitària treballa amb les qüestions de difícil solució en l’àmbit de les comunitats de copropietaris, amb les relacions dels veïns entre si o amb els comerciants dels seus carrers, amb la utilització compartida dels diversos espais públics en barris i pobles, amb els hàbits de convivència i civisme de col·lectius ciutadans dispars.

 

Però, a més, la praxi des d’un servei de mediació comunitària ha de provocar alguna reflexió, alguna theoria. El nostre locus philosophicus són els barris de les ciutats i els seus conflictes ciutadans. Hem de partir d’ells per proposar plantejaments que despertin noves preguntes. Potser no pugui ser d’una altra manera, i el pensament teòric és aquell “moment segon”, posterior a la pràctica quotidiana de la nostra tasca mediadora, o “moment primordial”.

 

El present article pretén plantejar preguntes i alguna resposta a partir de l’experiència en el Servei de Mediació Comunitària que promou l’Ajuntament de Mataró (província de Barcelona). Des d’aquest servei, que va començar a caminar el desembre de 2002, la realitat ens va ensenyant com afinar i calibrar convenientment el nostre model conceptual.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener datos estadísticos de la navegación y mejorar nuestros servicios. Si acepta o continúa navegando, consideramos que acepta su uso.